Belvárosi Kávéház - Szekszárd, Garay tér
2022. június 24. írta: NagyFog

Belvárosi Kávéház - Szekszárd, Garay tér

A héten tettem egy utazást gyerekkorom régi városába, ahol útilaput kötöttek a talpamra és indítottak útnak az életbe. Gondoltam meglátogatom egy régi, és akkor kezdetleges törzshelyem újra, hogy kicsit más szemmel is felmérjem mi változott az elmúlt években!pxl_20220620_141949359.jpg

Helyszín: a kávézó a sétálóutca csúcsán, központi helyen tette le a székhelyét. Forgalmas helyen van, nem bújik el a tekintetek elől és finoman hívogat, hogy "na, gyere be egy kávéra." Még talán kacsint is mellé, mint a csibész színész a színpadról a kedves hölgyeknek, akik a nézőtéren foglalnak helyet.

Otthonosság: Belül szép tágas, az asztalok elrendezése pont jó, kis platform is van korláttal, ami szerintem különleges hangulatot kölcsönöz a helynek. Kávézói hangulatot áraszt magából, ami piros pont. Kis kiülős terasz is helyet kapott, mint ahogyan az fentebb a képen is látható.pxl_20220620_144613233.jpg

Itallap: szép, rendezett és nagy kínálatot tár eléd. Hasonlít szerintem a stílusában a Miller's itallapjára, és ezzel a minimális, de grafikus megoldással piros pontot kapnak.

Kiszolgálás: a személyzettel külön problémám nincsen. Gyorsan dolgoznak, nem lazsálnak, bár a műmosoly egy idő után sok tud lenni. Ettől függetlenül nincs okom panaszkodni.

Termék: hát, a termék... itt volt cortado az itallapon, így újra azt választottam. A tálalása a szokásos, kis üvegpoharas. A tejhabja érzésem szerint hamar összesett, maga a kávé pörkölt ízjeggyel bír. Az ízét viszont nem tudtam bekategorizálni magamban, hogy mire hasonlít, plusz volt egy fura mellék-/utóíze is, ami elrontotta az egész élményt. Ezt talán úgy tudnám leírni, hogy idegen ízt éreztem a számban. Nem éreztem testesnek sem, ez csak úgy lötyögött a számban jobbra-balra, csak ezzel az utóízzel éreztette, hogy jelen van. 

Árazás: 585 HuF volt ez a cortado, ami árban egész jó. Viszont ami feltűnt, mert kíváncsiságból megnéztem, hogy az előző postban fogyasztott café latte itt mennyibe kerül (810 HuF), meg kellett állapítsam, hogy baromi nagy az árakban való ugrálás. Így ez a cortado jó árban van ugyan, de a minősége miatt, többet nem is érne.

Pontosztás: 

pontosztas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://coffeeaddict.blog.hu/api/trackback/id/tr7917865783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása