Like Café, Bonyhád
2022. augusztus 07. írta: NagyFog

Like Café, Bonyhád

Egy hosszú út és nap után egy kis megállásra vágytam vezetés közben, így átutazóban megálltam Bonyhád városkájában és kerestem egy kávézót. Emlékeimben 4 hely volt, ahol kávéztam korábban, ebből egy zárva volt, egy megszűnt, egyet ismertem de tele volt és erről a helyről valami múltbéli emlékfoszlányaim voltak csak, így beültem ide. Bevallom, nem tudom, hogy mekkora létjogosultsága van a kávézóknak egy kisvárosban, mint például Bonyhád, mert a cukrászdák, ahol van süti, fagylalt és kávé, jobban kielégítik az igényeket. Persze, az akkor sem egy kávézó, ahova azért mész be, hogy kávézz, létezz, olvass, ügyeket intézz, tárgyalj, romantikázz, elmélkedj vagy blogot írj... 

Helyszín: kis kávézónk egy társasház aljában fekszik fákkal övezve. Az útról könnyen ki lehet szúrni a nagy cégérről, és könnyen találunk a közelében parkolót is. Szolid a kinézete, de igyekeztek a maximumot kihozni belőle.pxl_20220726_121212814.jpg

Otthonosság: a belső tér berendezése nekem tetszett. Kanapék is vannak bent a nagyobb társaságoknak, bár emiatt a szememnek kicsit olyan "félkocsmai" feelingje van az egésznek. A miniembereknek vannak játékok bent, hogy amíg a szülők kávéznak,az energiáik a játéksarokban összpontosuljanak. Képeket a belső térről nem csináltam, mert elég sokan tartózkodtak bent, én pedig nem fogok mindenkit végigkérdezni, hogy szabad-e fotózni...ez nem olyan, mint húsvétkor... A kinti terasz kellemes volt, szépen le van árnyékolva és kényelmesen elfértem.

Itallap: az itallap önmagában jól néz ki, meg szépen próbálták leírni, hogy melyik termék mit takar, de a beleragasztott átárazás mókásan hat... a cortado leírása sem teljesen igaz benne, de hát ki hogy hívja és készíti.

Kiszolgálás: a kiszolgálásra ha lehet ilyet mondani, olyan átlagos volt. Többet nem is tudok mit mondani erre...

Termék: cortadot rendeltem, és amit meglepődve tapasztaltam, hogy nem a klasszikus üvegpoharas verzióban kaptam. Tetszett ez az eltérés az átlagtól. A tejhab nagyon finom volt és kellően tömör. Maga a kávé hígabb volt és nem igazán érződött a sok tejtől, emiatt inkább hasonlított egy pohár tejes kávéra, de az íze mondjuk kellemes volt. Ízjegyre vajasnak tűnik inkább, és a hivalkodó tej miatt ezt elég nehéz cortadonak hívni.

Árazás: az árazás nem volt rossz, 450 HuF egy cortadoért az olcsóbbak közé sorolja be, viszont ezt a minőségen is éreztem. Valami valamiért, mindenesetre így útközben megállva jól esett.

Pontosztás: pontozas.png

A bejegyzés trackback címe:

https://coffeeaddict.blog.hu/api/trackback/id/tr7217902585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása